dijous, 16 de juliol del 2009

Jordi Xifra: «El ‘think tank' és un líder d'opinió»


Enllaço l’entrevista al professor Jordi Xifra que avui ha publicat el diari El Punt. El titular és molt suggerent: “El think tank és un líder d’opinió”. De fet, aquest és el vessant que estic abordant en la meva tesi doctoral: la relació dels laboratoris d’idees i l’opinió pública. És a dir: la creació de marcs i de discursos dominants.

A principis d’any, l’editorial de la UOC va publicar un petit llibre d’en Xifra sobre els think tanks. Aquest és molt recomanable per a tothom que vulgui conèixer, a tall d’introducció, aquest fenomen. Aprofito l’avinentesa per avançar-vos que properament la revista Eines publicarà un article meu sobre els think tanks en aquests mateixos termes.

A casa nostra, algunes fundacions de partits polítics estant mutant per convertir-se en laboratoris d’idees d’essència anglosaxona. Com bé apunta Xifra en el seu llibre, les característiques del sistema nord-americà han afavorit la proliferació d’aquest tipus d’organitzacions. Ara bé, això no vol dir que aquestes encaixin plenament en l’oasi català. En articles posteriors entraré més a fons en aquesta qüestió. Paraula.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada