dimarts, 25 d’agost del 2009

El facebook es mobilitza i l’alcalde demana a Interior que aturi l’acte falangista

La consulta d’independència de Catalunya a Arenys de Munt es celebrarà el proper 13-S, data del 86è aniversari del cop d’estat de Primo de Rivera


Arenys de Munt serà el primer municipi català en celebrar una consulta popular sobre la independència de Catalunya. Així, doncs, el proper 13 de setembre, més de 6.000 arenyencs seran cridats a les urnes per expressar la seva opinió al voltant de la hipotètica integració de Catalunya com estat independent dins la Unió Europea. L’origen de la proposta es troba en l’aprovació, durant el ple de l’ajuntament del passat 4 de juny, d’una moció de les CUP que demanava la celebració de la susdita consulta. Tots els grups hi van votar a favor excepte el PSC.
En aquest sentit, les xarxes socials ja han començat a fer bullir l’olla en el context d’un mes d’agost ensopit per la calor i per la crisi. Per exemple, el grup del facebook “13-S: Tots som Arenys de Munt” compta amb gairebé mil persones que donen suport al dret de votar la independència de Catalunya i que exigeixen a la conselleria d’Interior la prohibició de la manifestació de la Falange el mateix dia de la consulta popular.

Com a conseqüència d’això, l’alcalde d’Arenys de Munt, Carles Móra (AM2000, llista adscrita a ICV), ha afirmat que la convocatòria d’una contramanifestació a l'acte de l'ultradreta «ha encès els ànims» i la situació «pot acabar en una batalla campal al municipi». L'esdeveniment de Facebook que cridava a la trobada antifalangista va ser anul·lat ràpidament però l’espurna ja havia encès una llarga metxa.

Sobirania i Progrés s’ha sumat a les crítiques a Saura denunciant un tractor de favor per a la Falange: “El que no és lògic és que se'ls hi apliquin unes normes diferents de les que se li fan respectar a qualsevol ciutadà. Així, mentre que un ciutadà qualsevol no pot convocat ni manifestacions ni actes públics de caràcter polític en una jornada electoral, el conseller Joan Saura ha autoritzat a la Falange a dur a terme la seva manifestació el mateix dia de la consulta”.
Tot amb tot, el que és evident és que la consulta d’Arenys de Munt pot esdevenir un precedent que es pot repetir en diversos municipis. Recordem que enguany va néixer el moviment Decidim.cat de càrrecs electes pel dret de decidir ―amb 1177 alcaldes i regidors adherits― que també contempla la possibilitat de realitzar consultes populars arreu del territori. De moment, les xarxes socials es comencen a mobilitzar a favor de les consultes popular sobre el dret de decidir del poble català. Esperem que no siguin els únics.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada