dilluns, 6 de setembre del 2010

El registre europeu de 'lobbies' arriba a les 3.000 inscripcions

El registre europeu de 'lobbies' (grups de pressió) ha arribat ja a les 3.000 inscripcions, dos anys després que es posés en marxa aquest cens de caràcter voluntari, segons ha anunciat la Comissió Europea.

El vicepresident de la CE i responsable d'Administració, Maros Sefcovic, va assenyalar en un comunicat que l'augment de les inscripcions "demostra que anem en el camí correcte" i va afegir que es tracta "d'un reconeixement per al nou pla de registre" que preparen la Comissió i el Parlament Europeu.

Un 'lobby' és una organització o grup d'interès que tracta d'influir en les decisions polítiques que es prenen a la Unió Europea. Mentre que alguns consideren necessària l'existència d'aquestes organitzacions, argumentant que formen part essencial d'un procés democràtic, altres els perceben com una fosca i il.legítima influència sobre la política que afavoreix els que disposen de més recursos per exercir la seva influència.

Al començament de 2010 s'havien registrat unes 2.300 entitats i des de llavors s'ha observat un augment constant setmanal fins a assolir el "nivell simbòlic de 3.000" a finals d'agost, destaca la Comissió.

Entre els últims organismes en registrar-es troben associacions representants de diferents àrees de negoci, ONGs, firmes consultores, centres d'estudis o "think tanks" i institucions acadèmiques.
El Parlament Europeu i la CE estan elaborant un "pla únic de registre" per al cens, el que suposarà "un incentiu addicional" per a la inscripció d'entitats, va assenyalar Sefcovic. L'Executiu comunitari preveu que el procediment comú de registre estigui operatiu a partir del juny de l'any.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada